COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Procuratura confirmă că Blue Air s-a retras din acționariatul Air Moldova

Procuratura confirmă că Blue Air s-a retras din acționariatul Air Moldova

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție confirmă că Blue Air Aviation SA din România, care deținea 49% din capitalul Civil Aviation Group SRL, proprietarul Air Moldova, a cedat pachetul.

Totuși, procurorii dezmint înstrăinarea cotei sociale a Air Moldova.

„În urma speculațiilor recente privind înstrăinarea cotei sociale a „Air Moldova”, Procuratura Anticorupție reconfirmă aplicarea sechestrului asupra a 100% din capitalul social al agentului economic menționat, care aparține „Civil Aviation Grup” SRL”, conform unui comunicat remis.


De asemenea, Procuratura Anticorupție confirmă faptul că au fost înstrăinate 49% din capitalul social care aparțin companiei Blue Air din capitalul social al „Civil Aviation Grup” SRL.

Schimbarea în structura asociaților de la Civil Aviation Group SRL, firma care un an în urmă a privatizat compania aerienă de stat Air Moldova, achitînd un preţ de 50 milioane lei şi asumîndu-şi obligaţiunea de a achita datoriile de 1,25 miliarde lei, a devenit cunoscută de curînd.

Astfel Blue Air Aviation SA din România, care deținea 49% din capitalul Civil Aviation Group SRL, proprietarul Air Moldova, a cedat pachetul.

Noul asociat este afaceristul Dzintars Pomers din Letonia, care exercită şi funcţia de administrator al companiei Civil Aviation Group.

Tranzacția a avut loc în perioada 18 septembrie – 7 octombrie 2019, exact cînd Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale (ARBI) a CNA şi Procuratura Anticorupţie au anunțat că au aplicat sechestru în valoare de 301,6 milioane de lei pe capitalul Air Moldova, dar și pe cel al Civil Aviation Group SRL.

În aceeași perioadă ARBI a aplicat sechestru în valoare de circa 670 de milioane de lei şi pe bunuri și active care aparţin companiei Air Moldova, inclusiv automobile, imobile, dar şi două aeronave.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load