Prim-ministrul Georgiei va vizita Moldova

Prim-ministrul Georgiei va vizita Moldova

Prim-ministrul Georgiei, Gheorghi Kvirikaşvili, va vizita Moldova în prima jumătate a anului curent.


Acest lucru a fost menţionat în cadrul unei întrevederi susţinute de către premierul Moldovei, Pavel Filip, şi preşedintele Georgiei, Irakli Kobahidze, care a sosit în Moldova pentru a participa la Conferinţa interparlamentară „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente”, relatează NOI.md.


Părţile au menţionat intensificarea dialogului între ţări atît la nivel parlamentar, cît şi la cel guvernamental. Astfel, în 2017, prim-ministrul Pavel Filip a efectuat o vizită oficială în Georgia, anul trecut a mai avut loc prima şedinţă a Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene pentru cooperare comercial-economică şi un forum al oamenilor de afaceri din ambele ţări.


Persoanele oficiale au remarcat voinţa, interesul şi potenţialul pentru dezvoltarea ulterioară a cooperării bilaterale. S-a menţionat că prim-ministrul Georgiei, Gheorghi Kvirikaşvili, va vizita Moldova în prima jumătate a anului curent. Cu acest prilej, se prevede să se organizeze şedinţa ordinară a Comisiei interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică.


O atenţie susţinută în cadrul dialogului a fost acordată cooperării în domeniul educaţiei, turismului şi cel cultural-umanitar. Prim-ministrul a menţionat că Moldova este interesată în preluarea experienţei Georgiei în reforma justiţiei, atragerea investitorilor străini şi a turiştilor.


Şeful Guvernului a specificat importanţa consolidării eforturilor ambelor ţări pe calea integrării europene. „Este important schimbul de opinii și experiență pentru a parcurge mai ușor și mai repede calea noastră europeană”, a spus Pavel Filip.


Preşedintele Parlamentului Georgiei, Irakli Kobahidze, a susţinut această idee, menţionînd că Moldova şi Georgia se confruntă cu provocări şi probleme similare, avînd un trecut istoric comun. De asemenea, ele au un scop bine determinat – integrarea în Uniunea Europeană şi în atingerea acestui obiectiv este importantă susținerea reciprocă la nivel bilateral, dar și în cadrul structurilor internaționale. În acest sens, oficialii au evidențiat în mod special colaborarea în cadrul Parteneriatului Estic, precum și schimbul de experiență în vederea implementării acordurilor de asociere și a acordurilor de liber schimb cu UE.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load