COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Prețuri mai mici la mărcile metalice pentru identificarea animalelor

Prețuri mai mici la mărcile metalice pentru identificarea animalelor

Începînd cu luna mai, crotalii vor fi comercializați la un preț redus, astfel încît crescătorii de animale vor putea asigura identificarea și înregistrarea lor în Registrul de Stat al Animalelor deținut de Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, achitînd sume mai mici.

Costurile s-au redus de la 9% pînă la 40% în dependență de tipul crotaliei.

Anunțul a fost făcut de către Directorul Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, Serghei Popovici care a menționat că: “Dat fiind faptul că agricultura este sectorul dominant de muncă din Moldova, Statul vine în ajutorul fermierilor oferindu-le această reducere. Astfel, noile prețuri la crotalii pentru identificarea animalelor vor asigura principiul trasabilității și vor spori asigurarea securității alimentare a țării și a consumatorului cu produse de origine animală salubre”.

Potrivit procedurilor aferente Sistemului de Identificare şi Trasabilitate a Animalelor, proprietarii de exploatații și deținătorii de animale sînt obligați să aplice crotaliile auriculare sau transponderele, după caz, tuturor animalelor supuse procesului de identificare.


Animalele crotaliate altfel decît potrivit prevederilor naţionale de trasabilitate nu vor putea fi înregistrate în baza de date a Registrului de stat al animalelor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load