Președintele Sindicatelor dă din umeri privind privatizarea sanatoriului "Zolotaia Niva"

Președintele Sindicatelor dă din umeri privind privatizarea sanatoriului "Zolotaia Niva"

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) nu deține informații privind implicarea unui grup criminal în privatizarea sanatoriului "Zolotaia Niva" din Sergheevca, Ucraina. Cel puțin aceasta anunță Oleg Budza, președintele CNSM, printr-un comunicat emis presei.


"Sanatoriul "Zolotaia Niva", începînd cu luna ianuarie 2019 este înregistrată oficial în Registrul de Stat din Ucraina ca fiind proprietatea SRL "Plai-Tur". Fondatorul SRL "Plai-Tur" este Holdingul "Moldsindbalneotur", structură subordonată Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, care are 99,9% din fondul statutar al întreprinderii", scrie în comunicat.


Totodată, Oleg Budza a declarat că nu cunoaște nimic despre ce implicare ar avea deputatul PDM, Vladimir Andronachi, în așa-zisa schemă de privatizare ilegală a unor sanatorii.


"Cu privire la sanatoriul "Moldova" din Truskoveț, Ucraina, acesta nu aparține Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, dar este proprietatea statului", este precizat în același comunicat.


Realitatea.md amintește că prim-ministra Maia Sandu a anunțat că va solicita ajutorul autorităților de la Kiev pentru a stopa abuzurile pe acest caz. Ea a fost cea care a spus că este implicat deputatul democrat sus-menționat. Cel din urmă nu a venit cu vreo reacție.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load