Președintele Dumei de Stat a FR: Vinurile moldovenești pot înlocui vinurile georgiene

Președintele Dumei de Stat a FR: Vinurile moldovenești pot înlocui vinurile georgiene

Vinurile din Moldova, Crimeea și Krasnodar ar putea umplea nișa liberă pe piața rusă în cazul interzicerii vinurilor georgiene.


Potrivit presei ruseşti, această opinie a fost exprimată de președintele Dumei de Stat a FR, Veaceslav Volodin, transmite Noi.md.


„Acum avem vinuri minunate în Rusia, vi le recomand. Cînd am fost deprinşi cu vinurile georgiene, lucru care s-a întîmplat în perioada Uniunii Sovietice, vinurile noastre nu existau, pentru că se defrişa totul, inclusiv pentru a crea condiții favorabile pentru vinurile georgiene. Iar astăzi avem vinuri bune de Krasnodar, Crimeea, care concurează cu vinurile europene. Vinurile georgiene nu mai ating acest standard”, a declarat Veaceslav Volodin.


Potrivit lui, discuţia despre vinurile georgiene este o excursie în trecut. „Și acum s-au schimbat vremurile. Avem cei mai buni producători de vin din Rusia. Ei e străduiesc să asigure o calitate înaltă a producţiei. Prin urmare, cînd vorbim despre concurență, vinurile georgiene concurează doar la compartimentul preț. În ceea ce privește calitatea, a scăzut foarte mult și nu atinge standardele care există astăzi, să spunem în Crimeea și regiunea Krasnodar”, a adăugat președintele Camerei Inferioare a Parlamentului. El a adăugat, de asemenea, că şi Moldova ar fi putut extinde oferta de vinuri.


Veaceslav Volodin a sugerat „să nu se ducă dorul trecutului”. „În ceea ce privește interesele statului, nu trebuie să punem pe acelaşi cîntar poporul ţării şi vinul. Credem că am putea jertfi vinul pentru a avea respect față de țara noastră, de cetățenii noștri”, a declarat președintele Camerei Inferioare a Parlamentului FR.


Anterior, Duma de Stat a Rusiei a adoptat o declarație privind posibilele măsuri economice în legătură cu provocările anti-ruseşti din Georgia. Documentul este o propunere adresată guvernului de a pregăti inițiative relevante și de a le prezenta președintelui. Deputații înșiși și președintele Camerei Inferioare a Parlamentului au propus interzicerea livrărilor de vinuri și apă minerală din Georgia. În plus, a fost examinată posibilitatea de a interzice remitențele în Georgia.


Este de remarcat că, mai devreme, președintele Parlamentului moldovean, Zinaida Greceanîi, a spus că Moldova este gata să mărească oferta de vin către Rusia în cazul restricțiilor impuse produselor georgiene.


„Desigur, sîntem gata, avem o mare rezervă atunci cînd putem furniza mai multe produse”, a explicat președintele Parlamentului Moldovei pentru agenţia Interfax. Ea a menționat că vinurile moldovenești sînt de înaltă calitate.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load