TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Premierul presupune că uneori banii publici sînt cheltuiți fără temei

Premierul presupune că uneori banii publici sînt cheltuiți fără temei

Premierul Ion Chicu a solicitat Cancelariei de Stat să prezinte lista colaboratorilor din Guvern, ministre și agențiile subordonate executivului care și-au procurat telefoane mobile, lăptopuri și alte echipamente scumpe, în special în luna decembrie a anului trecut.

Aceasta, în pofida avertizărilor făcute în una din ședințele anterioare ca să nu fie făcute cheltuieli în acest sens, transmite NOI.md cu referire la IPN.


În altă ordine de idei, prim-ministru s-a pronunțat pentru introducerea pe larg în toate subdiviziunile Guvernului a tehnologiilor informaționale.

Totodată, el a reamintit că oamenii de afaceri au solicitat extinderea valabilității semnăturii electronice de la un an la doi. „Acest lucru noi l-am făcut deja, dar rămîne nesoluționată problema costului semnăturii electronice, acest fapt fiind menționat de către reprezentanții businessului”, a spus el, menționînd că problema trebuie soluționată cît mai repede posibil.

Chicu a revenit și la dezbaterile purtate în dimineața zilei cu reprezentanții administrației publice locale. La aceasta au participat circa700 de primari , precum a subliniat premierul.

El a spus că este necesară de a iniția o rubrică pe pagina web oficială a Guvernului, unde primarii și alți reprezentanți ai APL ar putea să adreseze întrebările lor, iar persoanele responsabile din administrația publică centrală că afișeze răspunsuri.

În opinia sa, totul trebuie să se facă în condiții de maximă transparență, ca oameni, publicul larg să înțeleagă despre ce este vorba.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load