COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Premierul: Guvernul nu va majora impozitele

Premierul: Guvernul nu va majora impozitele

Guvernul nu va merge la majorarea impozitelor și va oferi condiții previzibile pentru afaceri.

Declarația a fost făcută marți de prim-ministrul Ion Chicu în cadrul ședinței Consiliului Economic, care a avut loc online, transmite infotag.md

Chicu a recunoscut că, din cauza crizei pandemice, multe întreprinderi s-au pomenit în pericol de închidere și zeci de mii de oameni ar putea rămîne fără loc de muncă.

Potrivit lui, pentru depășirea crizei, executivul speră să reducă consumul și investițiile cu circa 15,4 miliarde de lei în trimestrul II și cu 27,8 miliarde de lei - pe parcursul întregului an 2020. În UE se prognozează o scădere a PIB-ului cu 2%, iar în Moldova - cu 6,3%.


Părțile au discutat raționalitatea susținerii producerii mijloacelor de protecție individuală în Republica Moldova. Guvernul este pregătit să susțină industria care ar putea asigura piața moldovenească, iar după satisfacerea necesităților interne - să restabilească exportul.

În cadrul întrevederii s-a convenit asupra ridicării treptate a restricțiilor și pregătirii pentru reluarea activității economice. Autoritățile colaborează cu asociațiile pentru a dezvolta proceduri de acțiune în perioada stării de urgență în domeniul sănătății publice. Se propune introducerea unor modificări în Codul Muncii pentru a asigura păstrarea locurilor de muncă și prevenirea concedierilor în masă.

"Guvernul își va concentra eforturile asupra achitării la timp a salariilor bugetarilor, precum și a pensiilor și indemnizațiilor. Astfel, va fi păstrată funcționalitatea statului și va fi adusă o contribuție decisivă la susținerea consumului", a subliniat Chicu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load