TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Premierul a discutat cu oamenii de afaceri francezi implementarea tichetelor de masă

Premierul a discutat cu oamenii de afaceri francezi implementarea tichetelor de masă

Premierul Chicu a avut o întîlnire cu E.S. Ambasadorul Franței la Chișinău, Pascal Le Deunff și un grup de reprezentanți ai companiilor franceze în Republica Moldova, discutînd cu ei evoluția implementării tichetelor de masă.

Potrivit serviciului de presă al guvernului, reprezentanții companiilor franceze și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu modificarea legii privind impozitarea tichetelor de masă, care a avut loc în august 2019.


Din afirmațiile oamenilor de afaceri, impozitarea tichetelor de masă a împiedicat atingerea obiectivelor setate și le creează unele impedimente de ordin fiscal și administrativ.

Prim-ministrul a asigurat investitorii de intenția Guvernului de a susține afacerile și de a crea un mediu predictibil. Întrucât Executivul nu are posibilitatea de anulare a impozitării tichetelor de masă, a fost identificată o soluție provizorie de a majora valoarea tichetului de masă de la 45 lei la 55 lei.

„Considerăm alimentarea sănătoasă a angajaților un obiectiv important și un factor care poate susține dezvoltarea afacerilor în Moldova. Deci, puteți conta pe suportul nostru în identificarea soluțiilor”, a menționat prim-ministrul.

În finalul ședinței, părțile au convenit să monitorizeze, în condițiile noi, evoluția afacerilor pe parcursul lunilor ianuarie-februarie, iar în luna martie va fi organizată o ședință cu responsabilii, unde va fi constat progresul și vor fi apreciate perspectivele în implementarea tichetelor de masă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load