Precizare CNAS: Cui se acordă un suport unic de 600 lei

Precizare CNAS: Cui se acordă un suport unic de 600 lei

Casa Naţională de Asigurări Sociale  precizează că suportul unic de  600 lei îl pot ridica cei care primesc alocaţii sociale de stat: persoanele cu dizabilităţi, inclusiv persoanele cu dizabilităţi din copilărie; persoanele cu vîrstă de pensionare fără stagiu de muncă; familiile care şi-au pierdut întreţinătorul.


Excepţie constituie alocaţiile pentru îngrijire, însoţire şi supraveghere, stabilite pînă la intrarea în vigoare a Legii nr. 20 din 11.03.2019 cu privire la acordarea suportului unic beneficiarilor de pensii şi alocaţii sociale de stat. 


Totodată, de aceeaşi sumă de 600 lei au parte  beneficiarii de toate tipurile de pensii, stabilite pînă la 1 aprilie 2019, al căror cuantum lunar nu depăşeşte 2000 lei.


La moment mai mult de jumătate din cei 612,8 mii de persoane, care au dreptul  să beneficieze de suportul unic în valoare de 600 lei, au ridicat deja banii: 174 mii – prin oficiile “Poşta Moldovei”, iar 148 mii – prin carduri bancare.


Aducem la cunoştinţă că sumele suportului unic nesolicitate de către beneficiari sînt restituite de către prestatorii de servicii de plată pe contul corespunzător al Casei Naţionale de Asigurări Sociale şi incluse în plată în luna imediat următoare lunii de gestiune.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load