Potenţialii furnizori de electricitate, după lista Gas Natural Fenosa în Moldova

Potenţialii furnizori de electricitate, după lista Gas Natural Fenosa în Moldova

Grupul Gas Natural Fenosa în Moldova şi-a alcătuit lista scurtă a potențialilor furnizori, în care au fost incluse trei companii, care au fost îndemnate, pînă pe 14 martie, să-şi prezinte ofertele pentru un tender ulterior, notează Noi.md.


Potrivit informaţiei difuzate, urmînd procedura stabilită de selectare a ofertelor de procurare a energiei electrice de către companiile „GasNatural Fenosa Furnizare Energie” şi „Red Union Fenosa” S.A., pentru perioada 01.04.2019 - 31.03.2020, a fost creată lista scurtă a potențialilor furnizori de energie electrică.


În aceasta au fost incluse 3 din cele 4 companii, care şi-au declarat, anterior, disponibilitatea de a participa la licitaţia pentru dreptul de a asigura livrări de energie electrică pentru companiile din Grupul „Gas Natural Fenosa în Moldova”.


Astfel, în lista scurtă au fost incluse companiile S.A. „Energocom”, ЗАО „Mолдавская ГРЭС” şi ПАО „ДТЭК Павлоградуголь”. Acestora le-au
fost expediate solicitări de ofertă cu scopul identificării celei mai bune propuneri în corespundere cu criteriile stabilite.
Conform solicitării, propunerile potențialilor furnizori urmează a fi prezentate pînă pe 14 martie, după care ofertele tehnico–economice recepţionate urmează a fi evaluate în cadrul licitaţiei care va avea loc la data de 14 martie cu participarea Grupului de Observatori în conformitate cu instrucţiunea Ministerului Economiei şi Infrastructurii şi procedurile interne de reglementare a procesului iniţiat cu scopul identificării celei mai bune variante. Procedura va finaliza cu negocierea şi semnarea noului contract de furnizare a energiei electrice şi prezentarea acestuia către ANRE spre avizare.


Criteriile principale în pentru selectarea învingătorului concursului le vor reprezenta costul, garanţia livrărilor şi diversificarea surselor de asigurare cu energie electrică.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load