TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Platforma „DA” cere instituirea unui moratoriu asupra tranzacționării Aeroportului

Platforma „DA” cere instituirea unui moratoriu asupra tranzacționării Aeroportului

În legătură cu acordul prin care NR Investments Ltd urmează achiziționarea a 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, Avia Invest, platforma DA a ținut să-și expună public poziția.

Formațiunea a înaintat o serie de solicitări față de instituțiilor statului, principala fiind instituirea unui moratoriu cu privire la tranzacționarea Aeroportului.


Platforma DA mai cere nerecunoașterea legalității tranzacției dintre Avia Invest și NR Investments Ltd, pînă cînd nu va fi o decizie definitivă a instanțelor de judecată cu privire la legalitatea concesionării Aeroportului Chișinău în baza urmării penale inițiate de către Procuratura Generală și CNA.

De asemenea, formațiunea solicită informarea operatorilor economici naționali și internaționali cu privire la faptul că orice tranzacție încheiată cu Avia Invest pînă la deciziile definitive ale instanțelor de judecată din Republica Moldova, nu va fi recunoscută de către autoritățile Republicii Moldova.

Reprezentanții platformei cer instituțiilor statului să identifice mecanismele cu privire la întoarcerea Aeroportului în gestiunea statului prin anularea tranzacției de concesionare. Aceștia s-au pronunțat și pentru tragerea la răspundere a persoanelor care au participat la concesionarea ilegală a Aeroportului Internațional Chișinău.

Potrivit platformei DA, investigațiile anterioare cu privire la concesionarea Aeroportului au fost blocate de „justiția lui Plahotniuc în 2016”, iar Procuratura Anticorupție a clasat cauza penală în baza încheierilor instanțelor de judecată.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load