Pînă cînd a fost prelungit termenul de desfășurare a activităților în baza patentei

Pînă cînd a fost prelungit termenul de desfășurare a activităților în baza patentei

Desfășurarea activităților în baza patentei de întreprinzător se va permite pînă la data de 31 decembrie 2022. Parlamentul a aprobat în prima lectură, în ședința plenară de astăzi, prelungirea termenului.


Potrivit modificărilor legislative, activitățile în bază de patentă vor fi permise în cadrul piețelor comerciale, precum și în locurile autorizate de administrația publică locală. 


În ședința plenară de astăzi, Parlamentul a aprobat două proiecte de legi la acest subiect, care vizează modificarea și completarea Legii cu privire la patenta de întreprinzător. Parlamentul a decis comasarea celor două proiecte pentru lectura a doua. 


Scopul proiectelor este de a asigura continuitatea activității titularilor de patentă și susținerea micilor întreprinzători în obținerea veniturilor. 


Anterior, legislația prevedea că activitățile în baza patentei de întreprinzător vor putea fi desfășurate pînă pe data de 31 decembrie 2019. 


Conform datelor statistice, numărul deținătorilor de patente este în descreștere: în 2017 erau 19 295, în 2018 - 17 059, în iulie 2019 – 15 479. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load