PD, despre reformele anunțate de Ministerul Finanțelor

PD, despre reformele anunțate de Ministerul Finanțelor

Partidul Democrat reacționează la noile reforme în bugetul de stat anunțate de ministrul de Finanțe Natalia Gavriliță.


Potrivit democraților, cel mai mult vor avea de pierdut cetățenii, transmite Știri.md. 


„Ministrul Finanțelor din Guvernul Alianței Kozak, Natalia Gavrilița, a anunțat deja oficial majorarea impozitelor pentru „cei care au venituri mai mari". Nu a precizat, însă, cine sînt cei cu „venituri mai mari". Oamenii care primesc un salariu lunar de 3.000 - 5.000 de lei sînt pentru guvernare ca „cetățeni cu venituri mai mari"? Vor plăti aceștia mai mult la stat ori nu?


Amintim că, guvernarea PDM a redus impozitul pe venit de la 18 la 12%, iar pentru cei cu venituri lunare de pînă la 2.000 de lei, în premieră, a fost luată decizia ca să nu plătească deloc impozite.


O altă noutate proastă anunțată de către ministrul Finanțelor din guvernul PSRM-ACUM este dublarea TVA-ului pentru industria HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele), de la 10% la 20%. Asta după ce democrații au redus această taxă pentru a stimula atît dezvoltarea domeniului, cît și trecerea plăților „în alb", adică plățile să fie oficiale și impozitate.


Reforma promovată de PDM a fast salutată de domeniul HoReCa, iar reducerea prețurilor la aceste servicii, ca urmare a diminuării TVA, a fost resimțită pozitiv de clienți.


Cu regret, dublarea pînă la 20% a TVA-ului în acest sector va avea un impact negativ: domeniul va reveni la activitatea „tenebră", cînd își ascund veniturile reale, plățile la bugetul de stat ar putea să se diminueze, iar prețurile pentru aceste servicii să crească. Respectiv, ca urmare a acestei anti-reforme, toți vor avea de pierdut: cetățenii, în calitate de beneficiari ai acestor servicii, patronii și angajații în industria HoReCa, dar și bugetul de stat”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load