COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ostalep: Ce alte probleme noi ar trebui să rezolve serviciile speciale din Moldova?

Ostalep: Ce alte probleme noi ar trebui să rezolve serviciile speciale din Moldova?

În zilele noastre, cînd pentru Moldova cel mai important este dezvoltarea economiei, serviciile speciale din țară ar trebui să contribuie activ la găsirea de noi piețe de desfacere, să se ocupe de asigurarea intereselor economice ale republicii.

De această părere este directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, fostul viceministru al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep, în cadrul emisiunii "Glavnoe" de la postul TVC 21, transmite Noi.md.

Referindu-se la faptul prin ce se deosebește activitatea Serviciului de Informații și Securitate al Moldovei de fostul KGB al URSS, el a subliniat că astăzi serviciile speciale au sarcini total diferite.


"Trăim într-o lume diferită. Realitățile sînt diferite. Pentru Moldova cea mai importantă astăzi este economia, deoarece demografia are legătură directă cu economia. Pentru serviciile speciale moldovenești, cea mai importantă sarcină astăzi ar trebui să fie acordarea ajutorului în găsirea unor noi piețe de desfacere și nu numai indicarea acestor piețe, dar și promovarea activă a produselor moldovenești, prin eforturile comune ale MAEIE și altor instituții", a menționat Ostalep.

"Rolul serviciilor speciale este de a-i ajuta pe cei care produc, pe oamenii de afaceri ai întreprinderilor în comercializarea produselor. Este nevoie de muncă, informație obiectivă, unde și cum pot fi comercializate mai bine mărfurile moldovenești. SIS-ul ar trebuie să implice și MAEIE, astfel încît împreună să creeze cele mai favorabile condiții pentru desfășurarea afacerilor, într-o atmosferă calmă și prietenoasă să desfășoare o activitate de asigurare a intereselor economice ale țării", a subliniat directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, fostul viceministru al Afacerilor Externe.

El a mai menționat că este nevoie ca SIS să înțeleagă situația socială foarte complicată din punct de vedere al politicii naționale, a componentei etnopsihologice, avînd în vedere faptul că Moldova este o țară multietnică și multiculturală, iar legile de coexistență în cadrul acesteia nu pot fi construite după principiul monopolului.

"Este important ca SIS-ul să știe din ce constă securitatea publică și socială, este important să știm ce trebuie să facem pentru reintegrarea țării, "construcția de poduri", a spus Valeriu Ostalep.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load