TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opinie: Tariful la gaz este una dintre bombele economice care putea să explodeze

Opinie: Tariful la gaz este una dintre bombele economice care putea să explodeze

Tariful la gaz putea să fie una dintre bombele economice care ar fi putut să explodeze, dacă conducerea Federației Ruse nu ar fi mers în întîmpinarea cerințelor președintelui Igor Dodon de reducere a prețului pentru gazul livrat țării noastre.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova de către Ernest Vardanean, membru al Comisiei pentru mass-media și comunicare de pe lîngă președinte, transmite IPN.


Potrivit lui, tariful pentru gaz putea să fie majorat încă anul trecut, dar democrații, înainte de alegerile din luna februarie, au decis să fie buni și să nu facă acest lucru. Acum, actuala guvernare și populația trebuie să acopere această diferență între tarif și cheltuieli. „Ei au arătat frumos la alegeri, au plecat de la putere, dar de răspuns trebuie să răspundem noi, populația și coaliția de guvernare. Aceasta este una dintre bombele economice care putea să explodeze, dacă conducerea Rusiei nu ar fi mers în întîmpinarea cerințelor președintelui Igor Dodon și, avînd în vedere că a venit o guvernare adecvată”, a menționat Ernest Vardanean. Membrul Comisiei mass-media spune că actualmente nu există riscul majorării bruște a tarifului la gaz, ceea ce trebuia să se întîmple încă anul trecut.

În opinia lui Ernest Vardanean, actualmente Federația Rusă așteaptă de la Republica Moldova previzibilitate și consolidare în plan intern. „Una fără alta nu există, știind conjunctura noastră actuală”, a menționat membrul Comisiei mass-media. Chișinăul așteaptă de la Moscova o deschidere și în continuare și în unele situații să meargă în întîmpinarea Republicii Moldova.

Fadei Nagacevschi, consilierul Președintelui Parlamentului, consideră că s-a încheiat etapa cînd autoritățile pot să desfășoare o politică externă unilaterală și este îmbucurător faptul că actuala guvernare este deschisă să poarte discuții și cu Estul, și cu Vestul. Totodată, Fadei Nagacevschi spune că există deschidere atît din partea Guvernului, cît și a Parlamentului și a Președinției privind reglementarea transnistreană. „Orice concept care va fi propus va trebui să fie consultat foarte bine cu cetățenii pentru că trebuie să existe înțelegerea acestuia”, spune juristul.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load