COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Criza actuală va distruge pînă la 15% din afaceri

Opinie: Criza actuală va distruge pînă la 15% din afaceri

Potrivit unor estimări, actualei crize economice asociată cu pandemia COVID-19 nu vor supraviețui pînă la 15% din numărul total al afacerilor.

De această părere este președintele Asociației Naționale a Companiilor în domeniul TIC, membru al consiliului Economic de pe lîngă președintele Republicii Moldova, Veaceslav Cunev, care, într-un articol pentru Newsmaker.md, relatează despre consecințele pandemiei pentru Moldova.

El a menționat că, în general, sîntem sortiți ca întregul an 2020 să trăim în condițiile pandemiei COVID-19. Majoritatea țărilor din Europa și Moldova, în special, așteaptă în această toamnă al doilea val al pandemiei.


Veaceslav Cunev a subliniat că toate afacerile legate de circulația transfrontalieră a oamenilor: transport, turism, businessul de expoziții și hotelier și multe altele - în acest an vor fi în cea mai gravă situație.

Restul afacerilor vor supraviețui într-o situație de scădere totală a activității economice la nivel mondial. Potrivit diferitor estimări, actualei crize economice asociată cu pandemia COVID-19 nu vor supraviețui pînă la 15% din numărul total al afacerilor.

"Este deja clar că măsurile de carantină trebuie să fie facilitate pentru a reporni economia. În caz contrar, din cauza sărăciei majorității populației, este posibilă o explozie socială. Pe de altă parte, o scădere accentuată a nivelului măsurilor de carantină ar putea duce la focare repetate la scară largă și panică ulterioară", a menționat președintele Asociației Naționale a Companiilor în domeniul TIC, membru al Consiliului Economic pe lîngă Președintele Republicii Moldova.

În opinia sa, căutarea pentru fiecare țară a unui echilibru perfect între nivelul măsurilor de carantină, mărimea și forma de sprijinire a afacerilor și redistribuirea efectelor pandemiei între diferite pături ale populației și ramuri va fi o problemă-cheie pentru a trece cu succes peste această criză.
"În această criză, cîștigători nu pot exist prin definiție. Vor fi victime și învinși. Victime sînt cei care au suferit pierderi, dar nu critice. Învinși sînt cei care vor pierde aproape totul, din cauza lor restul vor încerca să treacă de criză cu pierderi minime. Acest lucru este valabil la toate nivelurile - țări, afaceri, cetățeni", a subliniat Veaceslav Cunev.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load