COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Bugetul a fost, este și va fi un document cu substrat politic

Opinie: Bugetul a fost, este și va fi un document cu substrat politic

Bugetul a fost, este și va fi un document cu substrat politic.

Opinia a fost exprimată pe pagina sa de pe o rețea de socializare de către fostul vicepremier, ex-ministru al Economiei al Moldovei, iar în prezent expert independent Alexandru Muravschi, relatează Noi.md.

„Văd cîte strigăte nervoase vin din partea mai multor deputați. Chipurile, modificările propuse la buget ar avea un substrat politic. Da, este adevărat. Cineva poate să-mi spună vreo țară, a căreia buget nu are substrat politic? Bugetul, în genere, este cel mai principal document politic. Se spune că în țările cu un sistem juridic dezvoltat sustenabil, în care legile fundamentale au fost aprobate demult și funcționează cu succes, parlamentele au doar menirea de a împărți „plăcinta bugetară” și a urmărire consumul efectiv al acesteia. Aceasta și este componenta de bază a politicii social-economice a oricărui partid. Așa că nu mai dați ochii peste cap. Bugetul a fost, este și va fi un document cu substrat politic.


Pe de altă parte, părțile se comportă în conformitate cu scenariul: guvernarea propune, opoziția critică. Viața merge înainte”, a scris Alexandru Muravshi.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load