COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Acțiunile guvernului merită aprobare și susținere

Opinie: Acțiunile guvernului merită aprobare și susținere

În general, acțiunile Guvernului Moldovei merită aprobare și susținere, cu toate acestea, prevederile documentelor adoptate în perioada crizei epidemiologice trebuie să fie mai clare pentru a evita interpretarea dublă.

De această părere este fostul prim-viceprim ministru, ex-ministru al Economiei al Moldovei, iar în prezent expert independent, Alexandru Muravschi, pronunțîndu-se pentru includerea în componența Comitetului de criză a celor mai autoritari avocați, delegați de comunitatea de afaceri, care știu și simt practica aplicării actelor normative, transmite Noi.md.

El a menționat că interpretarea neclară a normelor legii sau a actului de legiferare deschide un cîmp larg pentru încălcări și abuzuri.


"Poziția frumoasă că orice neclaritate este interpretată în favoarea contribuabilului este frumoasă doar pe hîrtie. În realitate ea practic nu funcționează.

Astăzi, Guvernul se află într-o situație de stres și este forțat să accepte o mulțime de documente care reglementează viața societății aflată în stare de urgență. În general, acțiunile guvernului merită aprobare și sprijin. Cu toate acestea, primele documente adoptate de la începutul crizei epidemiologice au arătat că multe dintre dispozițiile lor nu sînt clare, pot fi interpretate și aplicate diferit, ceea ce și se observă în practică. Dar noi nu avem timp de discuții. De aceea, aș dori să dau un sfat guvernul (dacă nu există) să includă în Comitetul de criză cei mai buni avocați delegați de comunitatea de afaceri care cunosc și simt practica aplicării actelor normative. Textul final al documentelor adoptate trebuie să fie avizat și de reprezentanții mediului de afaceri", a menționat Alexandru Muravschi.

Potrivit lui, avînd în vedere necesitatea adoptării și aplicării urgente a documentelor, pentru o astfel de analiză ar trebui să fie alocate maxim 24 de ore.
"Din partea mea, sînt gata să particip la orice formă de pregătire și analiză a proiectelor de documente, dacă dezvoltatorii săi vor considera participarea mea necesară și utilă. Interpretarea clară a normelor ne va scuti de pierderea timpului și de conflicte inutile", a subliniat fostul vicepremier, ex-ministru al Economiei Moldovei, iar în prezent expert independent, Alexandru Muravschi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load