COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

ONU va oferi Moldovei suport în asigurarea securității alimentare

ONU va oferi Moldovei suport în asigurarea securității alimentare

Ministrul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, și reprezentantul FAO în Republica Moldova, Raimund Jehle, au discutat în cadrul unui dialog on-line, necesitățile actuale ale sectorului agricol și alimentar din Moldova pentru a depăși efectele negative ale pandemiei COVID-19.

Discuția generală s-a concentrat pe eforturile comune de soluționare a provocărilor actuale din agricultură.

Principalul subiect abordat a vizat impactul social economic al secetei și crizei provocate de pandemia de COVID-19 asupra agriculturii, alimentației și nivelului de trai al populației din țara noastră, în special din mediul rural.

Alte aspecte importante ale discuției s-au axat pe situația dificilă a fermierilor mici, care întîmpină probleme în comercializarea producției și situația din sectorul vitivinicol din cauza perturbărilor în comerț și consum.


În contextul provocărilor multiple pentru agricultura și securitatea alimentară din țară, FAO a anunțat că va întreprinde mai multe măsuri de asistență pentru Republica Moldova.

FAO și-a exprimat disponibilitatea de a susține MADRM în monitorizarea și analiza consecințelor COVID-19 în agricultură și alimentație precum și mobilizarea resurselor necesare pentru depășirea acestora.

De asemenea, vor fi estimate efectele lipsei de precipitații asupra roadei cerealelor de toamnă și a problemelor din sezonul actual de plantare. Conform prognozelor, din cauza secetei roada de cereale ar putea fi compromisă pînă la 40-50%.

La final de dialog, s-a decis organizarea unei videoconferințe cu miniștrii agriculturii țărilor vecine pentru a discuta și analiza în comun acțiunile necesare pentru menținerea unui nivel adecvat al securității alimentare în regiune. Conferința on-line va fi facilitată de oficiul regional FAO pentru Europa și Asia Centrală.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load