COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Obligația de emitere a facturii fiscale electronice se amînă cu un an, pentru 1 iulie 2020

Obligația de emitere a facturii fiscale electronice se amînă cu un an, pentru 1 iulie 2020

Deputații au votat modificarea datei de 1 iulie 2019 cu 1 iulie 2020 începînd cu care intervine obligația de emitere a facturii fiscale electronice. Proiectul de lege a fost votat în prima lectură.

Motivele de amînare sînt de „natură tehnică și financiară din partea agenților economici și contă în achiziționare a sistemelor de e-facturare”.

Deputatul Dumitru Alaiba a spus că proiectul de implementare a e-facturii se amînă deja de cîțiva ani. „Știu că trebuie să mergem înainte cu acest proiect, dar tare sper că aceasta este ultima amînare. Nu pun la îndoială necesitatea acestei decizii, acum. Doar regret că batem pasul pe loc”.

„Propun să amînăm intrarea în vigoare a acestei obligații cu un an. Datorită redacției actuale al articolului 117 din Codul fiscal emiterea obligatorie a facturii fiscale în format electronic va contribui la încetinirea procesului de livrare a producției ușor alterabile, deoarece exportul facturilor fiscale din sistemele contabile a entităților în SIA E-factura va dura în timp”, a arugmentat autorul proiectului de lege, Igor Munteanu.


Igor Munteanu a mai adăugat că acest an de amînare a intrării în vigoare a e-facturii „trebuie să fie folosit de Ministerul Economiei pentru educare și popularizare a sistemului e-factură, pentru ca toată lumea să înțeleagă beneficiile și toată lumea să fie înzestrată tehnic și logistic și cu personalul calificat”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load