Oameni de afaceri chinezi vor să investească în aeroportul de la Mărculești

Oameni de afaceri chinezi vor să investească în aeroportul de la Mărculești

Compania chineză Sichuan Ruifeng Investment Management Group este interesată să investească în sectorul transportului aerian din Moldovași, în particular, în Aeroportul Internațional Liber „Mărculești”.


Despre aceasta a anunțat conducerea companiei în cadrul unei întrevederi cu Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, transmite Noi.md.


Potrivit Ministerului, în cadrul întrevederii, Secretarul de Stat pe domeniul economic a declarat că Aeroportul Internațional Liber „Mărculești”, datorită amplasării geografice, poate deveni un centru foarte important, ce va facilita schimbul de bunuri și servicii dintre Europa, Asia, Africa și Orientul Mijlociu. De asemenea, în cadrul întîlnirii cu potențialii investitori, Vitalie Iurcu a menționat despre toate facilitățile Zonelor Economice Libere (ZEL), despre deschiderea și susținerea Guvernului de la Chișinău acordată investitorilor străini.


La rîndul său, președintele companiei Sichuan Ruifeng Investment Management Group, Wang Dong, și-a reiterat disponibilitatea de a investi în țara noastră și de a dezvolta parteneriate durabile cu Republica Moldova.


„Apreciem relațiile economice bilaterale stabilite cu Republica Populară Chineză, în special ținînd cont de faptul că este cel mai mare importator și exportator de bunuri la nivel mondial și printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova”, a adăugat Vitalie Iurcu.


Aeroportul Internațional Liber „Mărculeşti” este situat la şase kilometri de oraşul Floreşti şi 150 de kilometri de Chișinău. A fost fondat în ianuarie 2004 pe baza unei foste unități militare sovietice, iar în prezent avînd o destinație civilă. Aeroportul are drept scop dezvoltarea transporturilor aeriene, serviciilor aeronautice, producerea industrială orientată spre export şi o activitate comercială externă.


La moment, pe teritoriul Republicii Moldova activează 86 de companii cu capital chinez, capitalul investit fiind în valoare de aproape 6,76 mln lei. După volumul schimburilor comerciale înregistrat în anul 2018, China se clasează pe locul 6 printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 7,31% din volumul comerțului total.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load