COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O subzonă a Zonei Economice Libere ”Bălți”, înființată la Pîrîta

O subzonă a Zonei Economice Libere ”Bălți”, înființată la Pîrîta

În satul Pîrîta, raionul Dubăsari, va fi înființată o subzonă a Zonei Economice Libere ”Bălți”. Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în ședința de astăzi, un proiect de lege în acest sens.

Inițiativa legislativă aparține deputatului Igor Munteanu și prevede că subzona va avea o suprafață de cca 11 ha. Acesta se află la o distanță de 500 de metri de localitate și se mărginește cu traseul auto R5 Chișinău-Budești-Vadul lui Vodă.

Autorul motivează prin existența potențialului investițional și a unor capacități suficiente de brațe de muncă în această regiune. Raza de influență a zonei libere pe piața forței de muncă se va extinde la 20-25 km, fapt care va îmbunătăți situația social-economică a localităților învecinate.


Administrația Zonei Economice Libere ”Bălți” va atrage investitori în vederea modernizării infrastructurii și construcției unităților de producție pentru închirierea de către rezidenții subzonei.

În Moldova funcționează șapte Zone Economice Libere, ZEL ”Bălți” avînd o dinamică sporită de dezvoltare care este asigurată de cei 66 de rezidenți ai zonei.

Proiectul urmează a fi supus dezbaterilor în plen.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load