TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O nouă încercare. BEM scoate din nou pachetul de acțiuni ale Moldasig

O nouă încercare. BEM scoate din nou pachetul de acțiuni ale Moldasig

Banca de Economii (BEM), în proces de lichidare, a scos la vînzare, din nou, pachetul de 61.200 de acțiuni deținut la compania Moldasig.

De această dată, prețul cerut pentru pachet a scăzut la 6,9 milioane de lei, față de 7,6 milioane de lei cerut la începutul acestui an, transmite noi.md cu referire la Bizlaw.md.


Față de expunerea din decembrie 2019, prețul pachetului a scăzut cu peste 1,6 milioane de lei.

Potrivit informației publicate de BEM, acțiunile vor fi vîndute la Bursa de Valori a Moldovei prin licitație ”cu strigare” care se va desfășura, în perioada de expunere 24– 27 februarie.

Preţul unei acțiuni a scăzut la 112,75 lei. Astfel, de această dată, valoarea totală a pachetului este de 6.900.300.

Valorile mobiliare vor fi vîndute în conformitate cu Regulamentul privind organizarea şi efectuarea tranzacţiilor cu pachetele unice de valori mobiliare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori a Moldovei.

Începînd cu 2018, pachetul de acțiuni deținut de BEM la Moldasig este scos la licitație aproape în fiecare lună, prețul fiind în scădere cu cîteva milioane de lei la fiecare nouă expunere.

De exemplu, din ianuarie 2018, cînd pachetul a fost expus la vînzare la prețul de 35 de milioane de lei (568,48 lei per acțiune), prețul s-a redus de aproape cinci ori.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load