Noua misiune a lui Chiril Gaburici

Noua misiune a lui Chiril Gaburici

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, va conduce Comisia tripartită pentru reglementarea problemelor social-economice din țara noastră.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, decizia a fost luată în cadrul unei întrevederi a prim-ministrului Pavel Filip cu reprezentanții Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, unde premierul a discutat cu ei reformele sociale promovate de Guvern, precum și acțiunile necesare pentru o protecție mai bună a angajaților, relatează NOI.md.


Prim-ministrul a menționat că Guvernul mizează în continuare pe un dialog deschis și sincer cu sindicatele. „Mulțumesc că mereu ați găsit posibilitatea să discutăm, indiferent de cît de dificilă era situația, și de fiecare dată am găsit soluții la problemele existente”, a spus Pavel Filip.


De asemenea, șeful Cabinetului de Miniștri a trecut în revistă principalele reforme promovate de Guvern, printre care cele privind susținerea dezvoltării mediului de afaceri și sporirea investițiilor, crearea locurilor de muncă bine plătite, protecția socială a cetățenilor, reformele în domeniile sănătății și educației. Premierul a accentuat că acțiunile întreprinse au drept obiectiv îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor și modernizarea țării.


La rîndul său, Oleg Budza, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, a reiterat susținerea sindicatelor pentru cursul european al Republicii Moldova și pentru creșterea nivelului de viață al populației.


Totodată, în cadrul ședinței s-a discutat despre importanța creării condițiilor optime pentru încadrarea tinerilor pe piața muncii și menținerea profesioniștilor în țară. În context, Pavel Filip a spus că Guvernul a întreprins mai multe acțiuni în acest sens, inclusiv privind asigurarea familiilor tinere cu locuințe în condiții avantajoase.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load