Noile destinații cu zboruri directe din Chișinău. Cînd intră în vigoare

Noile destinații cu zboruri directe din Chișinău. Cînd intră în vigoare

Pentru sezonul de vară 2019, companiile aeriene vor oferi noi destinații de vacanță accesibile direct din Chișinău. Despre aceasta a anunțat astăzi Autoritatea Aeronautică Civilă, care a aprobat Programul de operare pentru perioada de vară.


În fiecare an, aviația Republicii Moldova atestă un trend ascendent în ceea ce privește numărul curselor aeriene, al pasagerilor și al destinațiilor oferite, pentru 2019 acestea fiind 41 la număr.


Noutatea verii sînt cursele regulate spre Nisa (Franța), care vor operate din 26 aprilie pînă pe 25 octombrie, cu o frecvență de trei ori pe săptămînă, luni, miercuri și vineri. O altă cursă va fi operată spre Izmir (Turcia), din 18 mai pînă pe 5 octombrie, zboruri regulate în fiecare zi de joi, sîmbătă și duminică.


Totodată, în premieră vor fi operate zboruri spre destinații precum Friedrichshafen (Germania), din 17 septembrie pînă pe 28 septembrie; Copenhaga (Danemarca), din 2 aprilie pînă pe 11 iunie; Dortmund (Germania), din 31 martie pînă pe 23 octombrie; Memmingen (Germania), din 2 aprilie pînă pe 14 septembrie și în perioada 1- 26 octombrie. O altă destinație este Dalaman (Turcia), accesibilă săptămînal din 25 mai pînă pe 15 octombrie.


Tot în această perioadă, va crește frecvența săptămînală a zborurilor spre și dinspre mai multe orașe precum Moscova, Paris, Roma, Londra, Viena și Antalya.


În ultima duminică de martie a fiecărui an, industria aviatică trece la orarul de vară, valabil pînă în ultima duminică a lunii octombrie. Modificarea permite diminuarea pierderilor, eficientizarea utilizării aeronavelor, precum și fezabilitatea curselor, asta însemnînd chiar creșterea frecvențelor pe anumite destinații, ținînd cont de numărul sporit de pasageri în perioada estivală.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load