Nereguli la eliberarea autorizațiilor pentru transportul internațional de mărfuri

Nereguli la eliberarea autorizațiilor pentru transportul internațional de mărfuri

Curtea de Conturi a prezentat Raportul auditului privind legalitatea repartizării, utilizării și restituirii autorizațiilor multilaterale pentru transportul internațional de mărfuri (autorizații CEMT) pentru anii 2018-2019.


Rezultatele auditului au arătat o serie de nereguli. Potrivit Curții de Conturi, utilizarea ineficientă continuă a autorizațiilor CEMT poate genera reducerea cotei de autorizații alocate Republicii Moldova de către Forul Internațional de Transport, notează bizlaw.md.


Astfel, în urma auditului, Curtea  a stabilit că Comisia CEMT nu-și respectă atribuțiile și își asumă și unele responsabilități neprevăzute de cadrul normativ.


În urma neregulilor depistate, au fost validați operatori de transport neeligibili și, invers, au fost excluși din concurs operatori de transport care au întrunit cerințele legale.


Comisia CEMT a dezavantajat 316 operatori de transport care au întrunit criteriile de eligibilitate, se arată în raportul Curții de Conturi.


Sistemul de autorizații multilaterale CEMT reprezintă un instrument pentru liberalizarea pieței de transporturi rutiere de mărfuri, crearea condițiilor pentru concurența loială între operatorii de transport din diferite țări.


În țara noastră, autorizațiile multilaterale CEMT sînt distribuite operatorilor de transport autohtoni, printr-un concurs public.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load