Natalia Gavrilița, despre amnistia fiscală: Trebuie să schimbăm legea

Natalia Gavrilița, despre amnistia fiscală: Trebuie să schimbăm legea

Statul nu a cîștigat nimic de pe urma proiectului implementat de guvernarea democrată în vara anului trecut, care prevede amnistia fiscală, adică oferă posibilitatea declarării și legalizării bunurilor și surselor financiare care nu au fost anterior declarate.


„Nu am cîștigat nimic noi, ca societate. Au cîștigat anumiți beneficiari”, a punctat Veaceslav Negruță în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.


Ministra Finanțelor, Natalia Gavrilița, spune că nu sînt multe persoane care au beneficiat de pe urma amnistiei fiscale. Ea știe numărul, dar nu a văzut lista, pentru că este ținută în secret.


„Este un număr limitat. Nu am putut vedea nici eu această listă, pentru că legea îi protejează. Ca să o văd trebuie să schimbăm legislația”, a precizat Gavrilița.


Amintim că Parlamentul a votat proiectul amnistiei fiscale pe 26 iulie 2018, la propunerea unor deputați democrați și popular-europeni. Opoziția a criticat dur atunci această inițiativă legislativă, motivînd că noile reglementări vor duce la legalizarea furturilor și nu a capitalului onest.


Potrivit legii, subiectul declarării voluntare achită la bugetul de stat o taxă în mărime de 3% din suma declarată.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load