COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Munteanu: Acțiunile „Avia Invest” nu puteau fi vîndute fără acordul Guvernului

Munteanu: Acțiunile „Avia Invest” nu puteau fi vîndute fără acordul Guvernului

După ce noii proprietari ai companiei „Avia Invest”, deținătorii „NR Investments Ltd”, au atenționat autoritățile că s-ar putea adresa în judecată, invocînd persecuții politice, președintele Comisiei de anchetă privind privatizările și concesionările proprietăților de stat, Igor Munteanu, a venit cu o replică în aceste sens. Dînsul a declarat că orice fel de pretenție a lui Nathaniel Philip Victor James Rothschild asupra drepturilor de concesionare reprezintă un „fake”.

„Orice fel de retransmitere a acțiunilor care vizează Aeroportul Internațional Chișinău se face excluziv cu acordul scris al Guvernului R. Moldova. Deci nimeni nu avea dreptul să înstrăineze drepturile de concesionare către o parte terță. A existat o intervenție rapidă și s-a pus sechestru pe acele acțiuni care aparțineau „Avia Invest”. Orice fel de pretenție a acestui gentleman asupra drepturilor de concesionare reprezintă un „fake”, a declarat Igor Munteanu.

Anterior, deputații din Comisia de anchetă care analizează procedurile de privatizare au cerut conducătorilor Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție să întreprindă măsurile necesare pentru a fi aplicat sechestru pe activele companiei „Avia Invest”, care a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău și să fie blocată tranzacția de vînzare a firmei investitorului din Europa, despre care s-a anunțat recent.


Pe 19 august, compania „NR Investments Ltd”, condusă de Nathaniel Rothschild, a anunțat că a cumpărat o cotă parte de 95% din „Avia Invest” și va gestiona Aeroportul Internațional Chișinău. Ministrul Economiei, Vadim Brînzan, a declarat ulterior că vrea să se întîlnească cu Rothschild și va încerca să renegocieze condițiile contractului de concesionare a aeroportului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load