COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

"Moldovagaz" se va ocupa de furnizarea căldurii și electricității

"Moldovagaz" se va ocupa de furnizarea căldurii și electricității

SA "Moldovagaz" intenționează să dezvolte activ și alte tipuri de afaceri și să se ocupe nu doar de furnizarea și distribuția gazelor naturale, dar și de energia electrică și termică, precum și de extinderea rețelei de vînzare a gazului comprimat-metan pentru alimentarea automobilelor.


Declarația a fost făcută de președintele SA "Moldovagaz", Vadim Ceban, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune” cu Elena Levițkaia-Pahomova de la postul de televiziune NTV-Moldova, transmite Noi.md.


Potrivit lui, în special, compania intenționează să crească volumul vînzărilor de gaz natural comprimat-metan, utilizat pentru alimentarea mașinilor și planifică să extindă rețeaua de stații de alimentare cu gaz din țară. ”Moldovagaz” va lucra activ cu Primăria Chișinău și alții, pentru ca autobuzele, autospecialele și alte mijloace de transport să treacă la combustibili alternativi - gazul natural comprimat.Șeful "Moldovagaz" a mai amintit că cu compania "Premier Energy SRL" a fost semnat anterior un Memorandum de cooperare, în cadrul căruia părțile intenționează să implementeze proiecte investiționale comune în domeniul energetic. În special, grupul de companii "Moldovagaz" intenționează să realizeze proiecte de producere a energiei termice și electrice.


Vadim Ceban a spus că gazul natural devine mai ieftin pe piață, iar "combustibilul albastru" mai accesibil va permite producerea energiei termice și electrice la un cost mai mic.


Președintele Consiliului de administrație al SA "Moldovagaz" a amintit că anterior în fiecare centru raional al țării era un sistem centralizat de încălzire și există proiecte care vor permite restabilirea acestuia. El a menționat că la Chișinău întreprinderea "Termoelectrica" din contul implementării noilor tehnologii a demonstrat eficiența sistemului centralizat de termoficare, iar numărul utilizatorilor săi a crescut. Și aceleași proiecte pot fi implementate în alte orașe, centre raionale pentru a restabili sistemul centralizat de încălzire.


Vadim Ceban a subliniat că este important de asigurat monetizarea gazelor naturale, de utilizat "combustibilul albastru" pentru producerea produselor cu valoare adăugată mai mare, de sporit eficiența activității.


Plui, de la implementarea unor proiecte de amploare în teren vor beneficia în urma parteneriatului și autoritățile locale, care vor avea avantajul de a crea noi locuri de muncă, în special, în condițiile crizei, de a transfera în gestiune obiecte de infrastructură, care vor genera profit. "Chiar și în condițiile actualei crize, domeniul energetic se va dezvolta. Avînd o resursă de gaze naturale și un partener de încredere, cum ar fi "Gazprom", pot fi implementate foarte multe proiecte de calitate”, a menționat directorul "Moldovagaz.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load