COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldova va extinde cooperarea cu Belgia la nivelul regiunilor

Moldova va extinde cooperarea cu Belgia la nivelul regiunilor

Moldova intenționează să extindă cooperarea cu Belgia la nivelul regiunilor.

Acest lucru a fost declarat de către Președintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul unei întrevederi la Bruxelles cu Ministrul-Președinte al Valoniei, Elio di Rupo.

Șeful statului moldovenesc și-a exprimat satisfacția în legătură cu nivelul actual al relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Regatul Belgiei, precum și a remarcat interesul țării noastre pentru extinderea cooperării, inclusiv la nivel de regiuni.

În acest context, el salutat intenția comunității de afaceri din Valonia de a organiza un forum de afaceri în Moldova, în toamna anului curent. De asemenea, Președintele Moldovei a remarcat atractivitatea țării noastre, sub aspect de hub regional, logistic și IT dintre Uniunea Europeană, CSI și Turcia.


Avînd în vedere că Valonia este o regiune francofonă din Belgia, iar Republica Moldova este un membru cu drepturi depline al Organizației Internaționale a Francofoniei, Igor Dodon s-a pronunțat pentru consolidarea cooperării bilaterale în domeniile educațional, cultural și umanitar.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load