Moldova va aloca 60 de milioane de euro unei companii din Turcia pentru reparația drumurilor

Moldova va aloca 60 de milioane de euro unei companii din Turcia pentru reparația drumurilor

Lucrările de reperație a drumul național M3 – sectoarele Porumbrei-Cimișlia și a drumului de ocolire a orașului Comrat sînt în plină desfășurare, notează Noi.md.


ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. din Turcia este compania care efectuează lucrările, iar costul acestora este de circa 59,4 milioane de euro.


Proiectul de reabilitare în două faze a drumului Porumbrei – Cimișlia prevede construcția a 19 km de drum nou cu 4 benzi de circulație, iar drumul de ocolire a orașului Comrat presupune construcția a circa 18,3 km de drum nou, cu două benzi de circulație. Circa 200 000 m3 de strat vegetal a fost îndepărtat pînă la ziua de astăzi de pe ambele tronsoane.


Compania turcă a angajat în procesul de lucru 67 muncitori, iar pe parcursul desfășurării lucrărilor, circa 400 de specialiști vor fi implicați, dintre care 95% – din Republica Moldova. 


„Drumul național M3 – sectoarele Porumbrei-Cimișlia și drumul de ocolire a orașului Comrat – este de o importanță națională, întrucît asigură legătura capitalei și zonei centru cu singurul port cu acces la bazinul țărilor Mării Negre. În același timp, construcția acestui traseu va elibera drumurile locale de traficul mașinilor de mare tonaj”, a declarat ministrul Economiei, Chiril Gaburici. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load