COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldova speră să primească pînă la sfîrșitul anului două tranșe de asistență macro-financiară din partea UE

Moldova speră să primească pînă la sfîrșitul anului două tranșe de asistență macro-financiară din partea UE

Guvernul Republicii Moldova va continua reformele ambițioase și speră să primească două tranșe de asistență macro-financiară din partea Uniunii Europene pînă la sfârșitul acestui an.

Despre aceasta a declarat prim-ministrul Moldovei, Maia Sandu, în cadrul întrevederii cu Directorul General al Comisiei Europene pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Christian Danielsson, la care părțile au discutat despre evoluția implementării Acordului de Asociere RM-UE, precum și avansarea în îndeplinirea condiționalităților pentru obținerea asistenței macrofinanciare din partea Uniunii Europene, transmite Noi.md.

Maia Sandu a exprimat recunoștință partenerilor europeni pentru sprijinul de durată acordat țării noastre și a reiterat angajamentul ferm de a continua reformele ambițioase în cadrul Acordului de Asociere cu UE. Șefa executivului a accentuat importanța asistenței europene în mai multe domenii-cheie, precum: justiția, lupta împotriva corupției, soluționarea problemei energetice și a fost abordată posibilitatea majorării sprijinului bugetar în anii ce urmează.


„Sperăm cît de curînd să vedem și rezultatele concrete, să simtă și cetățenii Republicii Moldova aceste rezultate. Am discutat despre asistența externă din partea UE, pe care o așteptăm până la sfârșitul acestui an. Noi sîntem determinați să ne mișcăm foarte repede, astfel încît toate angajamentele să fie îndeplinite la timp și să putem beneficia de cele două tranșe din asistența macrofinanciară”, a punctat Maia Sandu.

Prim-ministrul a înaintat spre examinare posibilitatea finanțării unui proiect numit „Satul european”. „Promovez ideea asistenței directe din partea UE către APL, pentru a finanța în aceste regiuni mai multe necesități, cum ar fi: reparația grădinițelor, a școlilor, a drumurilor și alte lucruri importante la nivel de comunitate”, a adăugat Maia Sandu, precizând totodată că Guvernul a solicitat partenerilor europeni, în mod expres, asistență pentru presa liberă din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load