TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldova și Ucraina pregătesc un nou traseu pentru importul gazelor naturale din România

Moldova și Ucraina pregătesc un nou traseu pentru importul gazelor naturale din România

Companiile Ukrtransgaz și Moldovagaz în comun cu operatorii RTG din alte țări au convenit asupra unor soluții tehnice pentru crearea de noi capacități de import, bazate pe Conductele transbalcanice în direcția sud-nord (în regim revers prin conducta Transit-1).

Despre aceasta a anunţat serviciul de presă al Ukrtransgaz, menționînd că principalul obiectiv al cooperării este diversificarea rutelor de aprovizionare cu gaze către Ucraina în cadrul activităţilor de pregătire către perioada toamnă-iarnă 2019/2020.


„Este de așteptat ca deja de la 1 ianuarie 2020 să se creeze o capacitate constantă pentru importurile din România de 1,5 miliarde de metri cubi de gaz pe an, indiferent de volumul de tranzit al gazelor ruseşti prin Ucraina. Transportul de combustibil albastru de la Isaccea-1 - punctul Orlovka va avea loc prin conductele de gaz Razdelnaya-Izmail și Şebelinka-Dnepropetrovsk-Krivoy Rog-Izmail ", se menţionează în comunicatul difuzat.

Se subliniază că specialiștii din Ukrtransgaz și Moldovagaz au convenit asupra modernizării stațiilor de măsurare a gazelor de frontieră SMG „Grebeniki” (Ucraina) și SMG „Căuşeni” (Moldova) pentru a funcționa în regim revers. Partea ucraineană intenționează să construiască linii de derivare suplimentare ale conductelor de gaz, să instaleze noi puncte de conexiune tehnologice cu instalarea a trei supape cu bilă și să finalizeze reconstrucția SMG „Grebeniki” înainte de sfîrșitul anului 2019.

„Pentru Ucraina și Moldova, acest proiect are o importanță strategică, deoarece prin diversificarea rutelor de aprovizionare cu gaz, ambele state vor crește fiabilitatea și furnizarea neîntreruptă de combustibil albastru pentru consumatorii lor", a declarat Ukrtransgaz într-un comunicat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load