Moldova și Ucraina își vor consolida relațiile comercial-economice

Moldova și Ucraina își vor consolida relațiile comercial-economice

Republica Moldova și Ucraina intenționează să-și consolideze relațiile comercial-economice.


Acest deziderat a fost stabilit în cadrul unei convorbiri telefonice dintre ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și prim-viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Comerțului din Ucraina, Stepan Kubiv, relatează NOI.md.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, miniștrii au discutat despre consolidarea relațiilor bilaterale, continuarea colaborării comercial-economice dintre Republica Moldova și Ucraina, dar și despre finalizarea proiectelor inițiate. Chiril Gaburici a menționat că va întocmi o listă cu subiecte ce urmează să fie soluționate în mod prioritar. Ulterior, cele două părți vor discuta asupra soluțiilor și propunerilor făcute.


Totodată, Chiril Gaburici a menționat că Ucraina este un partener strategic pentru Republica Moldova și a reiterat necesitatea menţinerii unui dialog continuu în diferite domenii, inclusiv transporturi, infrastructură, sectorul agroalimentar și cel energetic, mediu etc.


La rîndul său, Stepan Kubiv a apreciat colaborarea dintre Republica Moldova și Ucraina. El a reiterat importanța implementării Foii de parcurs pentru dezvoltarea cooperării moldo-ucrainene pentru anul 2018, semnată în octombrie 2017. Documentul stabilește direcțiile prioritare pe agenda bilaterală și exprimă intenția fermă a celor două state de a continua colaborarea în implementarea acordurilor de asociere cu Uniunea Europeană.


În cadrul convorbirii, Stepan Kubiv l-a felicitat pe Chiril Gaburici cu prilejul învestirii în funcție, urîndu-i succese în activitate.


 


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load