Moldova și Statele Unite vor implementa noi proiecte comune

Moldova și Statele Unite vor implementa noi proiecte comune

Moldova și Statele Unite ale Americii intenționează să intensifice relațiile comerciale bilaterale și să implementeze noi proiecte comune.


Acest lucru a fost discutat în cadrul întrevederii dintre Secretarul General de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, cu Asistentul Adjunct al Reprezentantului Comercial SUA pentru Europa şi Orientul Mijlociu, Elizabeth Hafner, transmite Noi.md.


Potrivit ministerului de resort, principalele teme de discuție au fost – situația macroeconomică în Republica Moldova, implementarea Acordului de Asociere și alinierea la standardele europene, evoluția sectorului IT.


„Apreciem suportul Statelor Unite ale Americii acordat de-a lungul anilor Republicii Moldova. Comisia interguvernamentală de cooperare economică este o platformă de discuții foarte bună. Ne dorim și în continuare un dialog strategic între țările noastre”, a menționat Iulia Costin. 


De asemenea, părțile au vorbit despre intensificarea relațiilor comerciale bilaterale, proiecte comune privind consolidarea capacităților instituțiilor guvernamentale în domeniul promovării investițiilor și a exporturilor, îmbunătățirea mediului de afaceri și sporirea competitivității sectorului privat. 


În cele din urmă, oficialii au discutat și despre planificarea următoarei ședințe a Comisiei interguvernamentale de cooperare economică, care va avea loc în acest an.


Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Statele Unite ale Americii, în anul 2018 a înregistrat suma de circa 98,025 milioane USD, și a crescut cu 10,07% în comparație cu anul 2017. După valoare capitalului investit, SUA se află pe locul 8 printre țările partenere ale Republicii Moldova.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load