COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldova și Rusia vor discuta, în cadrul unui grup de lucru, condițiile de livrare și tranzitare a gazelor

Moldova și Rusia vor discuta, în cadrul unui grup de lucru, condițiile de livrare și tranzitare a gazelor

Moldova și Rusia au format un grup de lucru bilateral, care va stabili condiții contractuale pentru furnizarea și tranzitarea gazelor naturale începînd cu 1 ianuarie 2020.

Potrivit serviciului de presă al SAMoldovagaz, despre aceasta s-a discutat în cadrul celei de-a XV-a reuniuni a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborarea economică care a avut loc la Chișinău, în perioada 18-19 septembrie, la care a participat și Președintele Consiliului de Administrație SA ,,Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Comisia a examinat 3 subiecte importante pentru complexul energetic, în special sectorul gaze naturale


În special, a fost vorba despre necesitatea prelungirii termenului contractelor de furnizare și de tranzit ale gazelor naturale în vigoare și/sau semnarea unor contracte noi.

Președintele Consiliului de Administrație SA ,,Moldovagaz” a menționat relevanța și importanța cooperării în domeniul complexului de combustibili și energie, considerînd că este necesară continuarea dialogul bilateral pe platforma Comisiei interguvernamentale, precum și la nivelul organelor guvernamentale centrale și a întreprinderilor complexului.

El a menționat faptul că misiunea SA ,,Moldovagaz” este să asigure aprovizionarea fiabilă cu gaze naturale a consumatorilor Republicii Moldova, precum și tranzitarea continuă a gazelor naturale partenerilor din regiunea Balcanilor.

Vadim Ceban a subliniat că de-a lungul anilor SA ,,Moldovagaz” a fost un partener de încredere care, executîndu-și obligațiunile contractuale, aceeași poziție o va menține și pentru următorii ani de activitate în partea ce ține de tranzitul gazelor naturale și aprovizionarea fiabilă a consumatorilor din Republica Moldova.

Potrivit președintelui SA ,,Moldovagaz” actualmente este rațională prelungirea termenului contractelor de furnizare și de tranzit în vigoare, reieșind din circumstanțele create și expirarea la 31 decembrie 2019 a termenului lor.

După cum s-a anunțat, a fost format un grup de lucru bilateral în cadrul căruia se vor contura condițiile contractuale de furnizare și de tranzit de gaze naturale. În acest context, este de menționat rolul pe care îl are SAP ,,Gazprom” fiind cel mai mare investitor în economia țării noastre, precum și un furnizor stabil și sigur de gaze naturale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load