COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldova și România vor coopera în domeniul reglementării energetice

Moldova și România vor coopera în domeniul reglementării energetice

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei din România au semnat, astăzi, un Program de Cooperare și Asistență.

Directorul general al ANRE, Veaceslav Untilă, a salutat aceată cooperare.

„În așa mod, noi o să putem depăși anumite lucruri ce țin de securitatea energetică a RM. Eu sper că într-un timp rezonabil, poate maxim un an, RM va deveni independentă în problemele ce țin de procurarea agenților energetici, ce țin de gaze naturale și energia electrică și nu o să mai fim dependenți de o singură sursă. Prin semnarea acestui program de cooperare cu ANRE România, sînt convins că, cu suportul colegilor, noi vom depăși mai multe lucruri care necesită o atenție deosebită în școlarizarea tinerilor noștri specialiști și în preluarea unei experiențe pe care România o are”, a precizat Untilă.

La rîndul său, președinte ANRE România, Dumitru Chiriță, a menționat că este o onoare și o bucurie că au reușit, astăzi, să continue ceea ce s-a început cu multă vreme în urmă, atît de RM și România, cît și de către companiile din sectorul energetic în zona de gaze și energie electrică.


„Prin semnarea acestui document, practic, noi aducem în discuție promovarea colaborării, pentru a defini un cadru de reglementare în zona de piață a energiei electrice și gazelor naturale, care să asigure transparența, concurența, nediscriminarea și protecția consumatorului”, a adăugat Chiriță.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load