Moldova și România vor continua colaborarea în domeniul energetic

Moldova și România vor continua colaborarea în domeniul energetic

Republica Moldova va continua să coopereze cu România în domeniul energiei, în special în implementarea proiectelor de interconectare a sistemelor de electricitate și gaze din cele două țări.


Asupra acestui fapt s-a convenit în cadrul întrevederii dintre ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, relatează NOI.md.


Oficialii au discutat despre starea actuală a relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova şi România, în special colaborarea celor două state în domeniul energetic.


Ambasadorul României în țara noastră i-a urat succes ministrului Chiril Gaburici, asigurîndu-l că Guvernul României este deschis pentru dialog și pledează pentru o colaborare eficientă inclusiv pe proiectele în derulare.


De asemenea, Chiril Gaburici l-a informat pe Daniel Ioniță despre obiectivele și prioritățile sale, printre care se regăsește siguranța energetică.


Totodată, oficialii au făcut un schimb de opinii privind implementarea proiectelor comune de interconectare a sistemelor electroenergetice și de gaze naturale.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load