Moldova și Letonia vor extinde cooperarea comercial-economică

Moldova și Letonia vor extinde cooperarea comercial-economică

Republica Moldova și Letonia vor să dezvolte cooperarea comercial-economică între țări


Acest lucru a fost discutat în cadrul unei întrevederi dintre prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, și ambasadorul leton în Moldova, Uldis Mikuts, în cadrul căreia părțile au discutat despre nivelul actual al relațiilor bilaterale și posibilitățile de dezvoltare a acestora, transmite Noi.md.


Interlocutorii au remarcat dialogul politic dinamic dintre țări, menționînd în același timp că există rezerve de cooperare în domeniul comercial-economic. 


În acest sens a fost menționată oportunitatea convocării pînă la finele anului curent a Comisiei interguvernamentale moldo-letone pentru colaborare comercial-economică, industrială și tehnico-științifică. Printre domeniile de interes reciproc au fost enumerate: activitatea investițională, gestionarea deșeurilor și sectorul IT.


Prim-ministrul a apreciat sprijinul acordat de Letonia în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, accentuînd că țara noastră are nevoie de prieteni europeni care cunosc bine realitățile noastre. 


La rîndul său, ambasadorul Uldis Mikuts a declarat că Letonia rămîne un prieten al țării noastre și va susține în continuare cursul european al Republicii Moldova, împărtășind din experiența acumulată în diverse domenii.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load