TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldova și Belarus liberalizează transportul de mărfuri și pasageri între țări

Moldova și Belarus liberalizează transportul de mărfuri și pasageri între țări

Moldova și Belarus au convenit asupra liberalizării transportului rutier de pasageri și mărfuri între cele două țări, care va fi efectuat pe o bază neautorizată, transmite Noi.md.

Acesta prevede un protocol privind introducerea modificărilor și completărilor la acordul dintre guvernele celor două țări privind comunicarea internațională a autoturismelor din 9 aprilie 1994, semnat la Minsk de către secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, Serghei Bucataru și prim-viceministrul Transporturilor și Comunicațiilor din Belarus, Alexei Lyahnovici.


După cum a nunțat Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor din Belarus pentru BelTA, modificările și amendamentele sînt orientate spre organizarea realizării tuturor tipurilor de transport rutier internațional de pasageri și mărfuri pe o bază neautorizată. Încheierea protocolului creează premise suplimentare pozitive pentru creșterea volumului de muncă al transportatorilor moldoveni și bieloruși în direcția Belarus și Moldova, respectiv, precum și în țările vecine, ceea ce va contribui la creșterea volumului exporturilor de servicii transport auto.

Aleksei Lyahnovici a menționat că Moldova este una dintre primele țări cu care Belarus a venit să semneze un astfel de document.

La rîndul său, Serghei Bucataru a subliniat faptul că Belarus este unul dintre cei mai importanți parteneri ai Moldovei, deoarece se numără printre primele cinci țări ale CSI cu care se dezvoltă cea mai strînsă cooperare. "Practic, întreaga circulație a mărfurilor este realizată de transportatorii rutieri, astfel că liberalizarea transportului este foarte importantă pentru noi, ceea ce va avea un efect pozitiv asupra economiilor din ambele țări", a adăugat el.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load