TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldova și Armenia vor să implementeze proiecte investiționale bilaterale

Moldova și Armenia vor să implementeze proiecte investiționale bilaterale

Moldova și Armenia intenționează să intensifice cooperarea comercial-economică, să crească comerțul bilateral și să implementeze proiecte investiționale bilaterale.


Despre aceasta s-a discutat în cadrul întrevederii pe care Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a avut-o cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Armenia în Republica Moldova, Jivan Movsisyan, transmite Noi.md.


Potrivit Ministerului de profil, oficialii au discutat despre stadiul relațiilor economice dintre cele două state, dar și despre posibilitatea implementării proiectelor investiționale bilaterale.


De asemenea, părțile au menționat despre importanța organizării reuniunii Comisiei interguvernamentale moldo-armene pentru cooperare economică care, în opinia ministrului Brînzan, reprezintă o platformă foarte bună pentru un schimb de informații și fortificare a relațiilor comerciale.


În cadrul discuției, Ambasadorul Jivan Movsisyan l-a invitat pe ministrul Brînzan la cel de-al 23-lea Congres Mondial de IT, organizat în perioada 6–9 octombrie 2019 la Erevan, Armenia. Evenimentul va aduna peste 2.500 dintre cei mai buni lideri din lume în domeniul tehnologiei, oficiali guvernamentali, academicieni. Congresul va prezenta modul în care tehnologia informației și comunicațiilor ne transformă viața, precum și impactul acesteia asupra profiturilor și prosperității, siguranței și securității, democrației și umanității.


În prezent, între Republica Moldova şi Republica Armenia au fost semnate 18 tratate în cele mai diverse domenii, iar numărul de întreprinderi cu capital armean este de 53 de companii, investițiile în capitalul social însumînd 12 milioane lei.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load