Moldova se pregăteşte de implementarea tehnologiei 5G

 Moldova se pregăteşte de implementarea tehnologiei 5G

Republica Moldova se pregăteşte de implementarea comunicaţiilor mobile de generaţia a 5-a (5G). Ministerul Economiei şi Infrastructurii a organizat în ajun o şedinţă publică de consultări la acest subiect.


Ministrul Chiril Gaburici a subliniat că autorităţile vor folosi cele mai bune practici la nivel european şi global, pentru a asigura că tehnologiile implementate în Republica Moldova vor fi sigure din punct de vedere tehnologic şi nu vor afecta sănătatea publică.


"La lansarea serviciilor 4G, ţara noastră a fost printre liderii acestui proces. Noi sîntem determinaţi să stimulăm şi să susţinem un nou proces de investiţii în sector, pentru proliferarea tehnologiilor de comunicaţii de ultimă generaţie", a declarat el.


Recent, unele companii de telecomunicații au testat tehnologii şi au prezentat echipamente de generaţia 5G.


Tehnologiile 5G reprezintă generaţia a cincea de telefonia mobilă, care va suplimenta serviciile existente de comunicaţii mobile cu capacităţi ultra-rapide de transport date, ce va permite dezvoltarea unor noi modele de afaceri, interacţiunea avansată dintre echipamente şi livrarea unor întregi noi game de servicii mobile, menționează sursa citată.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load