Moldova prevede o creștere a fluxului de investiții franceze în țară

Moldova prevede o creștere a fluxului de investiții franceze în țară

Republica Moldova pledează pentru extinderea comerțului cu Franța, în special cu produse agroalimentare, precum și pentru creșterea fluxului de investiții franceze în țară.


Acest fapt a fost menționat în cadrul întrevederii prim-ministrului Pavel Filip cu ambasadorul Republicii Franceze la Chișinău, Pascal Le Deunff, care au discutat posibilitățile de intensificare a relațiilor moldo-franceze la nivel politic și economic, relatează Noi.md.


Premierul a exprimat recunoștință pentru sprijinul politic acordat de Franța în promovarea agendei europene de reforme a țării noastre, în calitate de coinițiator al Grupului pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova. În context, Pavel Filip a menționat că mizează pe buna desfășurare a reuniunii Consiliului pentru afaceri externe la 26 februarie la Bruxelles.


Totodată, prim-ministrul s-a referit la ultimele evoluții din implementarea reformelor, menționînd că obiectivul ambițios al Executivului este să pună capăt oscilațiilor între Est și Vest, astfel încît calea europeană a Republicii Moldova să devină ireversibilă. „Popularitatea UE este în creștere. Avem nevoie de mesaje de susținere din partea UE și noi, aici, la Chișinău, prin reformele pe care urmează să le implementăm în acest an, chiar dacă este an electoral, vom întări această viziune”, a spus Pavel Filip.


La rîndul său, Pascal Le Deunff a reiterat sprijinul țării sale pentru calea europeană a Republicii Moldova. „Programul de reforme prevăzut de Acordul de asociere va favoriza dezvoltarea economică și socială, în beneficiul tuturor cetățenilor”, a specificat diplomatul francez. În particular, ambasadorul a subliniat importanța asigurării independenței justiției și a mass-mediei.


Oficialii s-au referit și la posibilitățile de majorare a volumului schimburilor comerciale în domeniul agricol și agroalimentar, precum și a investițiilor franceze în Moldova. În acest sens, ambasadorul s-a arătat deschis să promoveze oportunitățile investiționale din țara noastră.


În prezent, în Republica Moldova îşi desfăşoară activitatea 225 de întreprinderi cu capital francez, a căror capital social totalizează 137 de milioane de lei. Volumul comerțului bilateral a depășit 145 de milioane de dolari în perioada ianuarie-noiembrie 2017.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load