TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldova înregistrează cel mai mare adaos la fructe și legume din supermarketuri în regiune

Moldova înregistrează cel mai mare adaos la fructe și legume din supermarketuri în regiune

În supermarketurile din Moldova, sunt înregistrate cele mai mari adaosuri la preţ la fructe și legume, printre cîteva țări din regiunea noastră și Asia.

Constatarea aparţine experților EastFruit, care menţionează că cele mai mici adaosuri sunt în Ucraina, Tadjikistan și Uzbekistan, transmite Noi.md.

Analiștii au subliniat faptul că, după cum arată analiza prețurilor en-gros pentru legume și fructe și comparând-o cu prețurile de vânzare cu amănuntul obținute de experții cu amănuntul în cadrul auditului cu amănuntul, marjele pentru fructe și legume în supermarketuri sunt radical diferite în diferite țări.


Aşadar, adaosul mediu în secţiile de fructe și legume din supermarketurile ucrainene pentru cele mai populare poziții de fructe și legume constituie aproximativ 40%.

Cu zece puncte procentuale mai mare (aproximativ 50%) este adaosul mediu din supermarketurile din Tadjikistan.

Comparabil cu Tadjikistanul a fost adaosul în reţelele de supermarketuri din Uzbekistan.

Aproximativ 50% a fost adaosul medie în supermarketurile georgiene, unde concurența este în continuă creștere. Cît priveşte Moldova, aceasta s-a dovedit a fi un outsider în acest sens, avînd cele mai mari adaosuri de preţ pentru fructe și legume (98%), cu o concurență foarte mare pe piață și costuri relativ scăzute pentru imobiliare și forță de muncă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load