Moldova, în așteptarea noilor investitori cehi

Moldova, în așteptarea noilor investitori cehi

Moldova este interesată în extinderea relațiilor comercial-economice cu Republica Cehă și atragerea în țara noastră a noilor investitori cehi. 


Acest lucru a fost declarat de către Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei întrevederi cu E.S. Zdeněk Krejčí, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe în Moldova, relatează NOI.md.


În cadrul dialogului părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la stadiul actual al relațiilor bilaterale și perspectivele de dezvoltare a acestora, dar și la situația politică internă din Republica Moldova.


Șeful statului a exprimat recunoștință părții cehe pentru susținerea acordată statului nostru în perioada de modernizare şi reformare a Republicii Moldova. 


Igor Dodon a constatat cu satisfacție că pe parcursul ultimei perioade, dialogul politic moldo-ceh a înregistrat evoluţii pozitive, avînd loc mai multe vizite reciproce. S-a menționat că există un cadrul juridic bilateral amplu, pînă în prezent fiind semnate 32 de acorduri bilaterale în diverse domenii. 


Președintele a adăugat că extinderea cooperării pe dimensiunea comercial-economică constituie un obiectiv major pentru Republica Moldova. În țara noastră activează 53 de întreprinderi cu capital ceh. Totodată Igor Dodon a subliniat că există un potențial enorm în acest sens, nevalorificat la justa valoare. „Sîntem interesați de implicarea activă a investitorilor cehi în economia națională”, a spus Președintele.


Pe final, oficialii au fost unanimi în opinia de a promova şi în continuare o agendă de acțiuni axată pe dezvoltarea noilor perspective de aprofundare a cooperării moldo-cehe.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load