Moldova a ratificat o importantă convenție cu Georgia

Moldova a ratificat o importantă convenție cu Georgia

Parlamentul, în ședința de astăzi, a ratificat Convenția între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Georgiei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit.


Documentul a fost semnat la Tbilisi pe 29 noiembrie 2017. Scopul acestuia este dezvoltarea relaţiilor economice dintre Republica Moldova şi Georgia atît în domeniul eliminării dublei impuneri a persoanelor fizice şi juridice, cît şi în scopul atragerii investiţiilor străine.


Prevederile Convenţiei reglementează crearea unor sisteme fiscale ce ar coordona acţiunile îndreptate asupra evitării dublei impuneri, distribuirii drepturilor impunerii fiscale, precum şi eliminării discriminării fiscale sub orice formă, fapt ce va asigura condiţii favorabile de efectuare a activităţii economice externe şi de consolidare a acestor relaţii.


Iniţiativa de a încheia Convenţia aparţine autorităţilor georgiene. Documentul este structurat în 28 de articole, precum şi un protocol adiţional, parte integrantă a acestuia. Conform Convenţiei, aceasta va intra în vigoare la data ultimei notificări prin care a fost indicată îndeplinirea procedurile interne necesare pentru intrarea în vigoare a Convenţiei.


Actualmente, Republica Moldova aplică convenţii/acorduri pentru evitarea dublei impuneri cu 48 de state.


Relațiile diplomatice dintre Republica Moldova și Georgia au fost stabilite la 25 iunie 1992.


 


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load