TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mold-street: De ce Moldova se confruntă cu un decît acut de investiții

Mold-street: De ce Moldova se confruntă cu un decît acut de investiții

Deși politicile care vizează îmbunătățirea competitivității ar trebui să fie intense și active, acestea nu ar trebui să facă compromisuri cu privire la obiectivele de dezvoltare durabilă legate de protecția mediului, integritatea investițiilor (transparență pentru proprietarii de investiții benefice), securitatea angajaților și drepturile omului în general, se arată în Raportul de Stare a Țării elaborat de Centrul Expert-Grup, scrie mold-street.com.


Raportul de Stare a Țării elaborat de Centrul Expert-Grup.


Potrivit autorilor, având în vedere deficitul de investiții, guvernele moldovenești au prioritizat în mod tradițional politicile pro-business și au marginalizat alte obiective importante legate de dezvoltarea durabilă.


Poltici economice înguste


"Ca urmare a acestei abordări înguste a politicilor economice, Moldova a rămas la fel în deficit acut de investiții, și cu un cadru instituțional slab care ține de protecția mediului, drepturilor angajaților și spălarea banilor. Guvernul nu ar trebui să atragă investiții cu orice preț (de exemplu, prin acordarea cetățeniei către investitori fără filtre adecvate, prin amnistii de capital și fiscale, prin slăbirea cadrului regulator și a instituțiilor de protecție a muncii sau a mediului)", susţin experţii.


Continuarea e mold-street.comUrmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load