COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ministerul Finanțelor a prezentat proiectul de rectificare a bugetului

Ministerul Finanțelor a prezentat proiectul de rectificare a bugetului

Proiectul privind rectificarea bugetului de stat pentru anul curent va fi prezentat guvernului pe parcursul săptămînii curente și în parlament la începutul săptămînii viitoare.

Documentul prevede că veniturile bugetului public național vor fi de 63 miliarde 538 milioane de lei, iar cheltuielile vor constitui 69 mlrd 458 mln de lei. Cifrele au fost prezentate marți, 23 iulie, de către ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița.

Astfel, după rectificarea bugetului, veniturile bugetului public național vor crește cu 105 mln de lei, iar cheltuielile vor fi mai mari cu 287 mln de lei. În acest condiții, deficitul bugetar va constitui 5 mlrd 920 mln de lei.


Ministrul Finanțelor a precizat că partea cea mai mare a veniturilor bugetului public național o constituie impozitele și taxele, din care va fi acumulată suma de 40 mlrd 611 mln de lei, cu o reducere de 66 mln de lei față de cea estimată inițial.

„Bugetul de stat va constitui 40 mlrd 633 mln de lei, cu o diminuare de 1 mlrd 492 mln sau 3,6 la sută. Bugetul asigurărilor sociale va fi de 21 mlrd 869 mln de lei, sau cu 137 mln mai mult decît cel aprobat. Fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală vor fi în sumă de 7 mlrd 709 mln de lei, cu 383 mln mai mult decît suma planificată”, a precizat Gavrilița.

Potrivit ministrului, Legea salarizării în sectorul public a fost adoptată la sfîrșitul anului trecut în grabă, fără a avea date exacte referitor la numărul angajaților în sectorul bugetar și după ce autoritățile locale și-au adoptat bugetele. În aceste condiții, în baza calculelor pentru prima jumătate a anului, responsabilii estimează că implementarea legii salarizării va costa cu peste 1 mlrd de lei mai mult decît a fost planificat.

Ministrul Finanțelor a dat asigurări că salariile și pensiile vor fi plătite la timp și integral.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load