COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mîine este ultima zi de depunere a declarației cu privire la impozitul pe venit

Mîine este ultima zi de depunere a declarației cu privire la impozitul pe venit

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) atenționează că mîine expiră termenul limită de depunere a declarației cu privire la impozitul pe venit.

Astfel, pentru persoanele fizice, cetățeni, termenul limită de depunere a declarației este data de 2 mai 2019.

De menționat, că pentru anul 2018, declarația va fi depusă pentru două perioade distincte ale anului:

- prima etapă: 1 ianuarie – 30 septembrie 2018;

- a doua etapă: 1 octombrie – 31 decembrie 2018.

sînt obligați să prezinte Declarația cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele fizice, distinct pentru etapa I și etapa II a anului 2018 , următoarele categorii de contribuabili:


a) persoanele fizice care sînt rezidenţi ai Republicii Moldova şi au obligaţii privind achitarea impozitului pentru etapa I şi, respectiv, etapa a II- a perioadei fiscale 2018.

b) persoanele fizice (cetăţeni ai Republicii Moldova, cetăţeni străini şi apatrizi, inclusiv membri ai societăţilor şi acţionari ai fondurilor de investiţii) care nu au obligaţii privind achitarea impozitului, dar direcţionează un cuantum procentual din impozitul pe venit calculat la buget.

Declarația cu privire la impozitul pe venit poate fi depusă:

• în format electronic, prin intermediul serviciului ,,Declarație electronică” de la calculator sau telefon mobil (pentru deținătorii de semnătură electronică sau mobilă);

• pe suport de hîrtie, la orice direcție deservire fiscală în baza actului de identitate sau prin sistemul „Declarație rapidă”;

• prin intermediul oficiului poștal, expediind formularul declarației printr-o scrisoare recomandată, pe adresa oficiului fiscal la care contribuabilul se deservește.

Pentru perioada limită de depunere a declarației pentru persoanele fizice, orarul de muncă al direcțiilor de deservire fiscală a fost modificat după cum urmează:

• 1 mai 2019 - 09:00-15:00;

• 2 mai 2019- 08:00-19:00.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load