TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

MAE al Rusiei: Problema acordării creditului Moldovei este în proces de soluționare

MAE al Rusiei: Problema acordării creditului Moldovei este în proces de soluționare

Problema acordării de către Rusia a creditului Moldovei se soluționează.

Despre acest lucru a anunțat viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Andrei Rudenko, într-un interviu acordat ziarului "Izvestia", relatează Noi.md.

Referindu-se la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre FR și RM, el a menționat că schimbarea guvernelor în Moldova anul trecut a avut un impact pozitiv asupra relațiilor moldo-ruse, care în ultimii ani, nu din vina Moscovei, au trecut prin perioade mai puțin bune.


"În afară de dialogul dinamic la cel mai înalt nivel, s-au intensificat contactele interguvernamentale și interparlamentare. Miniștrii Afacerilor Externe s-au întîlnit de două ori. A fost convocată ședința Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică. A avut loc o vizită la Moscova a prim-ministrului Moldovei. Anul trecut, pe 31 ianuarie, au avut loc negocieri utile ale șefilor de guverne în cadrul ședinței Consiliului interguvernamental Euroasiatic de la Alma-Ata", a spus Andrei Rudenko.

El a atras atenția asupra evoluției progresive a cooperării comercial-economice dintre Moldova și Rusia. În 2019, cifra de afaceri a ajuns la 1,5 miliarde de dolari.

"Ca răspuns la solicitările Chișinăului, am simplificat accesul producătorilor moldoveni pe piața rusă, am rezolvat o serie de probleme ale muncitorilor migranți din Moldova. Se rezolvă problema acordării creditului Chișinăului. Într-un cuvînt, anumite evoluții sînt evidente. Sperăm că acestea vor permite valorificarea potențialului cooperării ruso-moldovenești, care nu va fi dezvăluită pînă la capăt", a subliniat viceministrul Afacerilor Externe al FR.

La finele anului 2019, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că Rusia este dispusă să acorde Republicii un credit de 500 de milioane de dolari pentru proiecte de infrastructură. Premierul moldovean Ion Chicu a declarat că subiectul a fost discutat cu șeful Guvernului Federației Ruse, Mihail Mișustin, în cadrul forumului țărilor Uniunii Economice Euroasiatice, desfășurat la sfîrșitul lunii ianuarie la Alma-Ata. Potrivit lui Ion Chicu, guvernele celor două țări urmează să elaboreze un șir de detalii tehnice înainte de semnarea Acordului de deschidere a liniei de creditare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load